TAKK ja turbo

6.6.2021

Mitä tapahtuu, kun Marko Mäkelä (myyntipäällikkö, Nokian Renkaat Oyj) juttelee Tommi Heinosen (sales manager, Nokian Tyres NA) kanssa? No aika pian ex-liikennöitsijä Pekka Aalto on värvätty vapaaehtoisena vastikkeettomaan hyväntekeväisyysprojektiin.

Mistä siis on kyse?

https://www.team-rynkeby.fi/

https://www.facebook.com/teamrynkebytampere/

”Team Rynkeby – God Morgon on kansainvälinen pyöräilijöiden hyväntekeväisyysjoukkue, joka pyöräilee vuosittain Pariisiin vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Pariisin-matka toteutetaan 20:nen kerran 10.-17.7.2021.”

Paitsi ettei pyöräile Pariisiin, vaan Euroopassa vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi Team Rynkeby Finland muuttaa suunnitelmiaan: osallistujamaiden joukkueet suuntaavat Pariisin sijaan kotimaihinsa, Suomessa Leville.

Team Rynkeby – God Morgon Tampere -ryhmän kapteenina toimii Marko Mäkelä.

Pyörien päälle minutkin komennettiin, mutta armollisesti rekan rattiin huoltojoukkoihin. Tour de Finland, startti 9.7.2021: Tampere, Laukontori – Levi, n. 1460 km. Mistä päästäänkin otsikkoon.

Koska olen viimeksi ajanut päätoimisesti yhdistelmiä 80- ja 90-luvuilla, oli ammatipätevyydet suorittamatta eli viisi opintopäivää oli käytävä. Toki olen sen jälkeenkin ajanut rahtia ja kuljettanut bussilla ihan eläviä ihmisiä, mutta en päätoimisesti. Siis koulun penkille, mars!

Käytännössä tämä tarkoitti kalenteriini kolmea lähiopiskelupäivää Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKissa ja kahta etäpäivää. Tulipahan päivitettyä mm. ennakoivaa ajoa, työ- ja lepoaikalakia, digipiirturin käyttöä ja jopa työhyvinvointia koskevia määräyksiä. Ihan jees!

Ajovarmasta tilasin sitten kuljettajakortin (digipiirturikortin) ja ammattipätevyyskortin. Näiden lisäksi tarvitsen tietysti ajokortin, missä on pitkä rivi kirjaimia osoittamassa ajo-oikeutta: A BE C D CE DE C1 C1E D1 D1E.

Veho hoitaa sitten sen turbo-puolen. Uusi Mercedes-Benz Actross 1843 LS 4×2 ja allekirjoittanut muodostavat työparin, jossa toisen turbo viheltää ja toisen vinkuu. (”Tutun turbon vihellyksen kuulen, äänellään se mielen kohentaa.”) Kiitos Veholle jo etukäteen mahdollisuudesta tutustua huippukalustoon!

Tampereen joukkue verryttelee hieman polkaisemalla kesäkuussa Närpiöön ja seuraavana päivänä takaisin. Yhteensä noin neljäsataa kilometriä. Huoltoakin testataan, joten kerron sitten siitäkin keikasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.