Närpiö 19.-20.6.2021: 200 + 200 km

Jos ennakkoon suunnitellut asiat voivat mennä pieleen, niin niinhän siinä sitten käy. Ensimmäinen keikkani alkoi sillä, että käyttööni tarkoitettu kylmäpaku ei ollutkaan saatavilla. Kippari Marko kuullosti vielä suht rauhalliselta kertoessaan asiasta pari viikkoa ennen lähtöä. Ja kippari kippasi huolensa minulle: Kuka sponssaa ja hoitaa auton? Koska Marko on mukava mies ja kippari, koin ottaneeni vapaaehtoisesti vastaan pakollisen tehtävän.

Kännykkä käteen ja kas, ensimmäinen yritys tärppäsi heti. Kuljetus Jarmo Kankaanpää Oy ja maailman mukavin liikennöitsijä Jarmo Kankaanpää lupasi heti auton. Tehtävä suoritettu, kolme minuuttia. Papukaijamerkki ja pisteet kotiin.

Perjantaina pakattiin autoon juomaa ja evästä – paljon. Lauantaina-aamuna lähtö Lielahden Vianorin pihasta valkoisten höttöpilvien muuttuessa tummiksi möykyiksi – tietysti.

Ensimmäinen tauko Hyynilän seurantalolla, jonka parkkipaikkaa oli lupa käyttää tauon ajan. Bonuksena pääsimme sisävessaankin! Vettä satoi tietenkin juuri niin paljon kuin Suomessa voi sataa. Aika hyvin porukka jaksoi pitää märkänäkin fiilistä yllä. Ainakin niin kuvittelin kuivasta auton hytistä tiiraillesani.

Lounastauko pidettiin Kankaanpäässä Vihteljärven koulun pihalla. Vilu meinasi tulla, kun katselin märkiä pyöräilijöitä murkinalla. Laitoin siis lisää lämpöä pakun hyttiin ja yritin näyttää empaattiselta. (Empatia tarkoittaa kykyä ymmärtää mitä toinen ihminen kokee tämän näkökulmasta, eli itsensä asettamista toisen henkilön asemaan.) Pisteet tällä kertaa tietysti emännille Annelle ja Päiville, jotka ruokkivat porukan. Ja jotka muuten toimivat navigaattoreinani.

Naisnavigaattorien ansiosta löysimme helposti yöpaikkamme: Hotel Red & Green, Närpes. Odotellessamme pyöräilijöitä raahasin kylmätavarat hotellin kylmiöön, mistä erittäin ystävällinen henkilökunta antoi yöksi muutaman metrin hyllytilaa käyttöömme.

Jotenkin tunsin päässeeni hippasen helpommalla kuin pyöräilijät, mutta yhtä kaikki koin ansainneeni illallisen porukan kanssa. Matka oli kuitenkin kaikilla yhtä pitkä, eikös.

Sunnuntaiaamuna kamat autoon ja menoksi. Porukka lähti kuitenkin upeassa säässä vauhdilla matkaan. Isojoella laitettiin sitten kahvit ynnä muut taas valmiiksi yhdessä Merjan ja Sepon kanssa. Heidän huoltoautossaan oli myös paljon taukotavaraa. Merjan yksi tärkeä homma oli Raipen kanssa ohjastaa pyöräilijät taukopaikalle.

Lounastauko oli Kankaanpäässä, tilaa oli parin jalkapallokentän verran. Helle!

Viimeinen tauko oli Ikaalisissa, Café Sammin parkkipaikalla. Kova helle! Tehtiin herrasmiesdiili omistajan kanssa, että ostan laatikollisen jäätelöpuikkoja ja naiset pääsevät vessaan. Pisteet Café Sammille!

Takaisin Lielahden Vianoriin ajeltiin sunnuntain paluuruuhkassa. Hieman huoletti, kun tiimi joutui ajelemaan Hämeenkyröön asti vilkasta kolmostietä. Letkassa kaikki kuitenkin meni ilmeisen hyvin ilman vaikeuksia, ainakin kaikki ilmestyivät Lielahteen.

Hattu päästä, 200+200 takana!

Ensimmäinen kokemus Rynkeby-maailmasta on takana. Tykkäsin kovasti touhuta huollon mukana! Erityisen positiivista oli huomata, kuinka hyvä fiilis ja porukan flow tarttuu itseenkin.

Seuraavan kerran auto vaihtuu paljon isompaan ja matka pitenee hirmuisesti. Pienet mahdolliset takapakit kuuluvat aina asiaan, mutta mikään ei varsinaisesti huoleta etukäteen. Paitsi hyttyset…

Ajatus “Närpiö 19.-20.6.2021: 200 + 200 km”:sta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.